Wanneer we Hans Kusters Music zeggen denken mensen in eerste instantie aan het onafhankelijk platenlabel en muziekuitgeverij maar naast muziek produceert de bezieler Hans Kusters ook met grote liefde, succesvolle theaterproducties onder de naam K-Partners.

WOESTEN

Dat producent Hans Kusters de smaak te pakken had na twee mooie tournees met ‘Adele en Helana’ bewijst de voorstelling ‘Woesten’. De eerdere succesvolle samenwerkig met auteur Kris Van Steenberge en regisseur Ignace Cornelissen, maakte duidelijk dat samen met Hans Kusters als producent een professioneel ambitieus drietal was geboren. Ook ‘Woesten maakte in 2019 furore met een prachtige cast als Tom Van Bauwel, Katrien De Ruysscher, Bert Verbeke en nieuw veelbelovend talent Wito Geerts en Johannes Wirix -Speetjens. ‘Woesten’ tourde 21 keer langsheen de Vlaamse Culturele Centra.

In Woesten, een dorp in de Westhoek, groeit het vrolijke meisje Elisabeth op tot jonge vrouw. Mannen cirkelen rond haar. Ieder van hen heeft zo zijn eigen redenen. De dorpelingen kijken toe. Zij horen alles, zien nog meer en geven voortdurend commentaar. Elisabeth wordt zwanger van de jonge dokter Guillaume Duponselle. Ze trouwen. Enkele maanden later bevalt zij van een tweeling. Valentijn, een prachtige baby van bij de geboorte. En dan zijn broer, die zo mismaakt is dat het ernaar uit ziet dat hij snel zal overlijden. Guillaume vindt ‘het gedrocht’ niet eens een naam waard. Tegen alle verwachtingen in blijft Nameloos leven. Een mens haakt zich vast aan zijn verlangens. Tot de oorlog in de verte rommelt. En in de hoofden van de mensen. Dan vallen er doden. Altijd. Dat weet je zo.

Met: Katrien De Ruysscher, Tom Van Bauwel, Bert Verbeke, Wito Geerts en Johannes Wirix-Speetjens. Regie: Ignace Cornelissen. Tekst en bewerking: Kris Vansteenberge. Vormgeving: Els Van Buggenhout. Een productie van OpMaat, K-partners en Koortzz.

Speellijst: klik hier
Facebook: https://www.facebook.com/Woesten-107442187304168


ADELA & HELENA

Op 21/09/2017 ging de voorstelling ‘Adela en Helena’ voor het eerst in première. Na veertig succesvolle voorstellingen werd de theaterproductie opnieuw hernomen in 2018/2019. Ook bij de herneming stond de voorstelling opnieuw op bijna veertig planken in diverse culturele centra doorheen Vlaanderen.

De eerste helft van de vorige eeuw.
Heel wat vrouwen zijn onderweg.
Op de vlucht uit angst voor oorlog.
Op tocht vol goede hoop.
Ze doorkruisen Europa.
Een odyssee in een continent dat op springen staat.
Ze komen aan op de plek waar ze oud zullen worden
Alleen.
Ze staren voor zich uit.
Of ze kijken achterom.
Daar ligt het ergens. Hun vaderland.

Het boeiend relaas van Adela en Helena wordt op een ontroerende manier op het toneel gebracht door Chris Lomme, Simone Milsdochter en Katelijne Verbeke in een regie van Ignace Cornelissen naar een tekst van Kris Van Steenberge. Geproduceerd door Hans Peter Kusters & Jean Kluger

Speellijst: http://www.adela-en-helena.be/
Facebook: https://www.facebook.com/adelaenhelena