Jazz

Filippo Bianchini 4tet

Verdwaal samen met Filippo Bianchini en zijn 4tet doorheen Salvatore Adamo zijn grootste hits. Deze muzikanten weten hoe ze klassiekers op een verfijnde manier moeten omzetten in een ongelofelijke jazz plaat!

 

 

 

 

 

 

 

 

Filippo Bianchini (Saxofoon) fungeert als spilfiguur van het dynamische 4tet, bestaande uit Nicola Andrioli (Piano), Jean-Louis Rassinfosse (Bass), Jean Paul Estievenart (Trompet) en Armando Luongo (Drums). Allemaal verdienen ze hun plaats binnen de jazz scene. Prestigieuze awards en nominaties sieren hun palmares. Ze deelden het podium met grote muzikanten zoals Chet Baker, Toots Thielemans, Philip Catherine.

Hun hart ademt muziek en hun handen volgen virtuoos mee op de instrumenten. ‘Le Voyage’ haalt dus zijn inspiratie bij de muziek van Salvatore Adamo. Het 4tet slaagde erin om de klassieke en wereldberoemde Adamo songs op een briljante manier te bewerken. Het album is daadwerkelijk een reis geworden door een hele reeks geliefde Adamo nummers zoals ‘Perduto Amore’ and ‘Tombe La Neige’.

Luisteren: https://hkmrecords.lnk.to/19bx6
Prijs: op aanvraag
Periode: doorlopend

Facebook: https://www.facebook.com/filippobianchini4tet/

 


 

Jazz

Matteo Di Leonardo 4tet

Het album is opgebouwd uit muzikale schetsen van het alledaagse leven. Alle nummers komen voort uit observatie, nieuwsgierigheid, reizen en ervaringen. In een zekere zin vertelt de muziek over een verandering van perspectief, waarbij Di Leonardo zijn diepgewortelde kennis kon verbinden met nieuwe impulsen. De muziek wordt opgedragen aan iedereen die durft van koers te veranderen alsook aan zijn familie, die Di Leonardo leerde om de wereld te observeren door de ogen van een kind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matteo Di Leonardo is een jonge twintiger maar hij moet niet onderdoen voor de rest van de jazz scène! Naast zijn sublieme gitaarspel, componeerde hij alle nummers van zijn eerste album ‘Sketches’ zelf.

Zijn 4tet bestaat uit Filippo Bianchini (Saxofoon), Claudio Filippini (Piano), Dario Piccioni (Contrabas) en Armando Luongo (Drums). Zet deze fantastische muzikanten samen op een podium en het belooft een wervelende jazz reis te worden, doorheen het leven van een jonge twintiger.

Luisteren: https://HKMRecords.lnk.to/95lX4
Prijs: op aanvraag
Periode: doorlopen

 


 

Cabaret

Veldhuis & Kemper – “Geloof Ons Nou Maar”

Je moet niet alles geloven wat ze zeggen? Zelf nadenken. Kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders eens de boel op een rijtje zet? Simpel, overzichtelijk, betrouwbaar. Zodat jij eindelijk weet wat echt is en wat niet. Wie je wel en wie je niet moet geloven. Waardoor je tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken. Lachen Bijvoorbeeld!

Veldhuis & Kemper schuimden de afgelopen jaren de Nederlandse theaters af met maar liefst 8 voorstellingen. Logisch dus dat ze het na 15 jaar tijd vonden voor een verfrissende pauze. Even los van elkaar. Nou ja even, pas een dik jaar later staken ze de koppen weer bij elkaar voor een nieuw programma. Onderwerpen genoeg zou je zeggen want de wereld staat in brand. Maar zoals altijd als ze elkaar even niet hebben gezien gingen ze eerst bijpraten. En nog meer bijpraten. En nog meer… En voor ze het wisten was dat bijpraten de basis voor hun negende programma ‘Geloof ons nou maar’. Zonder twijfel de meest persoonlijke voorstelling die ze tot nu toe maakten. Confronterend, heel grappig en verrassend ontroerend… Geloof ons nou maar!

Garantiesom: op aanvraag
Speelperiode: Oktober – Juni ‘18-‘19
Website: www.veldhuisenkemper.nl

 


 

Muziektheater

Mannen Van Naam – “Waargebeurd”

Val van de ene verbazing in de andere door een stroom aan straffe verhalen, uit de mouwen geschud door meestervertellers Ton Smulders & Hans-Peter Kusters en dit alles overgoten met een prachtig muzikaal sausje!

De drie leden van Mannen Van Naam stonden jaren geleden aan de basis van Pater Moeskroen. In korte tijd wisten de heren indruk te maken op de Nederlandse theaterwereld. Hun vrolijke folk deunen, prachtige kleinkunstliedjes en autobiografische verhalen hebben al heel wat zalen opgezweept, ontroerd en aan het lachen gekregen. Met Sylvia’s virtuoze vioolspel wordt aan dat geheel nu nog een extra dimensie toegevoegd. Dankzij haar sfeervolle getokkel op de harp klinken de ontroerende liedjes nog gevoeliger. U krijgt een prachtig muzikaal programma voorgeschoteld dat op hilarische en indrukwekkende wijze aan elkaar wordt gepraat door meestervertellers: Ton Smulders & Hans-Peter Kusters. Smulders schudt het ene sterke verhaal na het andere uit zijn mouw. Kusters vertelt verhalen uit zijn boek De Flipperkoning. Verhalen die zowel tranen als gegiechel teweeg zullen brengen. Die verhalen hebben één ding gemeen; ze zijn allemaal WAARGEBEURD.

Prijs: op aanvraag
Speelperiode: Voorjaar 2019
Website: http://www.mannenvannaam.nl

 


 

Muziektheater

Marius Bruijn, Linda Zijlmans & Roel Van Bambost

Tobia of de ontdekking van het masturbariaat!

Tobia is een theaterbewerking van het autobiografische cultboek en hoorspel ‘Tobia’, geschreven door de legendarische tekstdichter Lennaert Nijgh. De voorstelling volgt de zoektocht van deze jonge student naar vriendschap, artistieke erkenning en vooral: een vrouw. Tobia begeeft zich in kunstzinnige kringen met Boudewijn de Groot en Ramses Shaffy, die aan vrouwelijke aandacht geen gebrek hebben, terwijl Tobia nog maagd is. Dit alles tegen de achtergrond van de zogenaamde seksuele revolutie van de jaren ’60. Het verhaal volgt de noodzakelijke ontwikkeling van een student vol bravoure. De zoektocht naar seks en artistieke erkenning is een duidelijke metafoor van Tobia zijn volwassenwording. Een inwijdingsrite voor het volwassen leven. Deze naïeve pogingen om iets van zijn leven te maken zijn aandoenlijk en relativerend. Het resultaat is een zwart-komische (muziek)voorstelling met een serieuze ondertoon.

Prijs: op aanvraag
Speelperiode: Seizoen ’19-‘20

 


 

Muziek

Paljaz

Paljaz is een kunstzinnige Rambo met toonvaste spierballen, en een absolute voorkeur voor een Chocolade Ijsje!

In de vroege 19de eeuw, verscheen de Paljas op het toneel.
Hij had de rol van grappenmaker, clown, schertsfiguur.
Zijn naam dankt hij aan zijn uiterlijk vertoon: getooid met een kostuum als een strozak, kon hij door het leven gaan als ‘stro-pop’ (Fr. Pailasse).
De Paljaz uit 2018 is een moderne troubadour, verspreider van hoorliederen op digitale wijze. Zijn geluid draagt kenmerken van akoestische en elektronische aard. In de teksten wordt het leven op een ludieke manier aanschouwd, soms autobiografisch, dan weer fictief, … maar altijd relativerend.

Prijs: op aanvraag
Speelperiode: Doorlopend
Facebook: https://www.facebook.com/PALJAZ-1336652786433947/